KÖP BILJETTER
PÅ TURNÉ
SOMMARTEATER
NYÅRSREVY
FÖR MEDLEMMAR
BAKFICKAN  RONNEBY TEATER
HYRA LOKALER

INFÖR TEATERBESÖKET
Medlem i Folkets Hus och Parker.
OM FOLKTEATERN Bli medlem

STYRELSE
KALENDER
ARKIV Egna produktioner
Ronneby Folkteater. Gångbrogatan 1. 372 37 Ronneby. Postadress: Rådhusparken. 372 37 Ronneby. Mail: Kontakt@RonnebyFolkteater.se.  OrgNr: 802451-3544. Bankgiro: 614-0669. EU VAT-nr: SE802451354401.
 

 

 


 
 
IMPRO
Premiär för Folkteaterns IMPRO grupp.
Första mötet med publik i Bakfickan.

.
Onsdag 24 maj kl 19:00
Fri entré
Pausservering


IMPRO
är genialt och ett ickemoraliserande sätt att beskriva det som sker inom människan som nödvändiga funktioner och försvar, och samtidigt förlösa vår kreativitet när vi öppnar med dessa nycklar
. Suzanne Osten

Kurslitteraturen, IMPRO, är skriven av Keith Johnstone, född 1933, är en brittisk regissör, dramatiker och pedagog. Efter några år som lärare och dramatiker tog han över manusavdelningen på Royal Court Theatre i London i slutet på 1950-talet. Där kom han att spela en avgörande roll för den nya framväxande dramatiken - som blev en viktig del av de anti-auktoritära och kreativa kulturella strömningarna som dominerade under kommande decennier.

Johnstone började då också skapa en mängd olika övningar och "games" på Royal Courts teaterstudio för att bejaka spontanitet och historieberättande improvisationer hos både dramatiker och skådespelare. På 1960-talet grundade han teatergruppen The Theatre Machine, som gav improviserade föreställningar och turnerade runtom i Europa.

På 1970-talet flyttade Keith Johnstone till Kanada där han arbetade som var teater- och dramalärare på University of Calgary och grundade the Loose Moose Theatre.

Johnstone har publicerat två böcker om improvisationsteater: Impro från 1979, som varit kustlitteratur,  och Impro for Storytellers från 1999. Även om hans namn främst förknippas med Teatersport är hans inflytande på dramatiker, skådespelare och pedagoger, inte minst i Sverige, närmast oöverskådligt.

 


Funktionshinder
Här finns information om vilka hjälpmedel som finns för funktionshindrade. Saknar du någon information tveka inte på att fråga oss: kontakt@RonnebyFolkteater.se

▪ Rullstolsplats finns i salongen. Bokning av rullstolsplats gör du via telefon 0708 335 183

▪ Ta kontakt med teaterns kassa så blir du ledsagad upp till teatersalongen. Hissen i grannhuset används även för Folkteatern.

▪ Handikapptoalett finns på samma plan som teatersalongen.

▪ Salongen är utrustad med hörslinga.